Schrijf je direct in voor de nieuwe oudertraining!

Goudeerlijk - voor een betere relatie tussen ouders en kinderen

Volle kar met boosheid

  • Voor ouders & professionals
  • Praktische aanpak
  • Coaching & opleiding

Volle kar met boosheid

Volle kar met boosheid

Stond ik daar. Met een hele volle boodschappenkar bij de supermarkt, klaar om te betalen. Met een lange rij achter me. O ja, en het was ook nog de dag voor kerst…Dus druk, druk druk. Ik deed mijn portemonnee open..GEEN pinpas. What the f….Kreeg het warm, voelde mijn wangen rood worden.

Koortsig dacht ik na. Verloren? Nog thuis? En ineens wist ik het. Dochterlief wilde gisteravond laat (nou ja laat..ik lag vroeg in bed, snap het woord moe-der heel goed) nog een trui bestellen. Mam hij is in de uitverkoop en er zijn er nog maar drie…En dus mocht zij dat bestellen met mijn pinpas..die dus nu ergens was maar in ieder geval niet waar ik hem kon gebruiken. Goed, in ieder geval wist ik nu waar die was. Karretje in de wacht gezet en mijn pas gaan halen. Natuurlijk was het een foutje van mijn dochter, iets wat mij ook zomaar kan overkomen (ben eigenlijk best vaak mijn sleutels zoek) maar ik was me een partij pissig…zij ruimt ook nooit goed op..zie je wel..ik had het moeten controleren..ik had nog zo gezegd...en zo kwamen er allemaal zeg maar niet hele fijne gedachten langs. Gelukkig moest ik wel een stukje rijden zodat mijn boosheid wat kon zakken (had wel even pissig opgebeld naar mijn dochter met de boodschap dat ze voor de voordeur met pas moest staan).

Die boosheid, die moest er gewoon even lekker uit. En dat zei ik ook tegen haar nadat zij heel vaak sorry had gezegd. En toen kon ik er eigenlijk wel weer om lachen.

Dochterlief daarentegen wil graag met iedereen harmonie. Wil graag dat het “goed” is. Hoe herkenbaar! Zij wil liever geen boosheid..Dus vond ik het heel lang heel moeilijk om mijn irritatie of boosheid te laten zien. Als moeder heb je geduld, ben je lief en kinderen moeten nog veel leren. Zoiets.  En van huis uit heb ik, met alle goede bedoelingen, meegekregen dat je alles oplost met rustig praten. Dat dat de manier is.

Maar soms voel je je helemaal niet rustig! Is het ook even fijn om te ontladen. En je kan daarna ook altijd weer rustig met iemand praten. Mmm..Is dit een blog met promotie van boos zijn? Helemaal niet. Maar wel een verhaal over dat je in contact blijft met wat je werkelijk voelt. Want dat hebben kinderen echt zo ontzettend door. Als je geduldig doet maar van binnen ontploft. Of als je een ja van buiten zegt maar een nee van binnen. Als je vrolijk doet maar van binnen je niet zo voelt. Dus meer een blog over dat je in contact met jezelf ook meer contact hebt met je kind. Zodat zij ook zien dat wat er werkelijk speelt er ook mag zijn.  

Want wat speelt er werkelijk bij jou als ouder? Ben je daarmee in contact? Of doe je vooral hoe het hoort? Of voel je juist zo veel dat je soms wordt overspoeld en wil jij het juist wat rustiger..of ben je vooral bezig met wat jouw kind voelt..en niet jij? Of..?

Maar goed. Terug naar de boodschappen die ik uiteindelijk nog heb opgehaald, natuurlijk! Zodat ik later met mijn dochter heel harmonieus (nou ja, met af een toe een irritatie) die ene kersttaart kon bakken.